Un an de blogging și numai…

Acum la final de an, am decis să fac o analiză a ultimelor 12 luni și ceva de activitate.

Cred că e un gest firesc să facem o analiză a anului ce a trecut, pentru a pregăti terenul pentru ce urmează…

La finalul lui noiembrie 2015 am scris despre intervenția mea în direct cu Traian Băsescu, fostul președinte al României, în legătură cu problema natalității din țara noastră, o reală amenințare la adresa viitorului acestui popor pe termen lung.

Viitorul nu-i așa de roz…

Pe 4 decembrie 2015 intram în direct și cu Prim-ministrul Dacian Cioloș, de această dată pentru a face o propunere legată de sistemul de autostrăzi din România și pentru consolidarea Masterplanului pe Transporturi, precum și pentru a trage un semnal de alarmă asupra situației comunității românești din Spania, care se confruntă cu obligativitatea din partea statului spaniol de a renunța la cetățenia română dacă doresc să o obțină pe cea spaniolă.

In dialog cu Primul Ministru Cioloș.

Pe 14 decembrie 2015 aduceam prima dată în discuție probleme din Oborul Șerbănești și expuneam încălcări ale HCL 192/2010 de către personalul administrativ al acestui obiectiv și veneam cu niște propuneri concrete de modernizare.

Probleme de funcţionare în Oborul Şerbăneşti

Pe 30 ianuarie 2016 scriam în premieră despre aparatele cu autotaxare ce furnizează servicii de televiziune prin cablu din incinta Spitalului Județean Bacău, aparate despre care însuși actualul primar Cosmin Necula spunea că citez „sunt o greșeală”.

Revoltător! Pacienţii băcăuani nevoiţi să plătească pentru a urmări programele TV în saloane

Pe 27 februarie am participat ca speaker la dezbaterea „Moldova vrea autostradă”  în cadrul căreia am prezentat o situație bazată pe activitatea parlamentarilor de Bacău de la acea vreme și modalitatea în care dânșii au înțeles să facă lobby pentru realizarea acestui obiectiv atât de vital pentru regiunea noastră în Parlament.

Am participat ca speaker la dezbaterea „Moldova vrea autostradă”


Pe 15 martie 2015 am reușit să conving Primăria Bacău să amplaseze un sens unic în Oborul Șerbănești pentru fluidizarea traficului și realizarea unui mecanism de normalizare a modului în care se realizează accesul cu autoturismul în Oborul Șerbănești.

Sens unic cu excepţie pentru Oborul Şerbăneşti

Pe 23 martie 2015 veneam în PREMIERĂ pentru Bacău cu o soluție reală ce înțeleg de la primarul Cosmin Necula că va fi implementată la începutul anului 2017 și anume acordarea posibilității băcăuanilor de a-și plăti taxele și impozitele direct la oficiul poștal din zona în care locuiesc, în acest sens fiind depus un proiect cu număr de înregistrare la oficiul de registratură al primăriei.

Proiectul meu pentru rezolvarea problemei de la Taxe şi Impozite Locale Bacău

In 29 martie scriam tot în exclusivitate despre terenul primăriei din zona Sarata cultivat de persoane necunoscute.

EXCLUSIV! Care ai cultivat grâu pe terenul Primăriei Bacău?!

PE 11 Aprilie 2015 intram în direct ÎN PREMIERĂ pe Facebook (Facebook Live) în legătură cu o problemă a băcăuanilor ce vizitează sau desfășoară activități în Piața Centrală din Bacău.

Premieră pentru subiectele despre comunitate din Bacău. Ieri am fost LIVE PE FACEBOOK!

Pe 21 Aprilie 2015 reușeam alături de prieteni și oameni minunați să strângem jucării și dulciuri pentru aproape 150 de copii cu nevoi speciale din cadrul Centrului Școlar de Educație Incluzivă nr.1

De ce ar trebui să vii diseară la concertul caritabil de la Valhalla?

Pe 26 aprilie îl întrebam pe Dragoș Benea în conferința de presă de final de mandat, dacă există posibilitatea ca și Bacăul să negocieze și contracteze zboruri cu Tarom pe tipul celor din Iași spre București sau Cluj la tarifele respective, de aproximativ 20 de euro.

Dragoş Benea la final de mandat. Am reuşit să îi adresez şi eu 2 întrebări… (VIDEO)

Pe 29 aprilie postam tot în premieră modelul cererii de verificare dacă vă regăseați sau nu pe listele candidaților la alegerile locale fără să fi semnat.

Descarcă modelul de cerere pentru a verifica dacă figurezi pe vreo listă fără să ştii

Pe 16 mai 2016 protestam împotriva abuzurilor produse de HexiPharma și a sistemului corupt ce a permis ca această societate să obțină bani publici în schimbul unor substanțe dovedite a fi non-conforme cu standardul de calitate impus.

Băcăuanii reclamă: Corupţia din sistemul medical ucide!

Pe 7 Iulie 2016 scriam despre modului în care se efectuează plățile pentru permise, pașapoarte și numere de înmatriculare, precum și un mic ghid despre ce avem de făcut.

S-a schimbat modul în care plătești taxele pentru permise, pașapoarte sau numere de înmatriculare. Ce ai de făcut?

Pe 2 august făceam o scurtă analiză după întânirea cu Clotilde Armand și prezentam primele concluzii.

USR a fost la Bacău. Care sunt primele concluzii?

Pe 5 octombrie 2015 primeam confirmarea din partea consilierului independent Cristian Ghingheș pentru susținerea proiectului nostru legat de modernizarea Oborului…încă așteptăm demersul acestuia în Consiliul Local.

PREMIERĂ pentru Bacău. Sistemul electronic propus de noi ar putea în sfârșit să fie implementat.

Pe 17 noiembrie 2016 scriam despre problema băcăuanilor rămași fără căldură din cauza problemelor de la Thermoenergy și nu numai…

Bacăul între vestea bună și vestea rea

Pe 7 decembrie am reușit să facem ediția a doua pe anul acesta a concertului caritabil „Hai să le dăruim un zâmbet” ce a fost un real succes. A scris și Deșteptarea despre noi aici:

Spirit civic si jucarii pentru copii

Am transmis live de la aproape toate ședințele de Consiliu Local (la cele la care am putut ajunge) pentru a vă informa cât mai clar și direct de la sursă. fără interpretări, fără manipulări media.

Pentru că s-a creat această confuzie, țin să precizez că nu sunt consilier local, nu am nicio funcție administrativă publică, nu sunt membru de partid sau altceva.

Sunt doar un membru al societății civile ce încearcă să ia poziții publice atunci când lucrurile se abat de la normalitate.

Dragi prieteni, acestea fiind spuse, vă doresc un an nou excelent și plin de realizări!

Cu respect,

Dorin CHIRILESCU – Spirit Civic.

935198_10152664549408625_555446416_n

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.