Revoltător! Pacienţii băcăuani nevoiţi să plătească pentru a urmări programele TV în saloane

Dacă acum câteva luni sesizam nereguli grave în ceea ce priveşte desfăşurarea activităţii Spitalului Judeţean de Urgenţă  (Click pentru articol), de această dată revin cu un nou subiect de toată jena.

Am fost sesizat de către un cititor asupra faptului că în incinta Spitalului Judeţean ar exista nişte tonomate special amplasate pentru saloanele de pacienţi, care alimentează cu credit cartele cu care pacienţii pot viziona programele TV pe televizoarele din saloane.

Adică aşa mai pe scurt, pacienţii mai nou, dacă vor să vizioneze programele TV pe televizoarele din salon plătesc!

IMG_7702IMG_7705

Hai să vă şi pregătesc în caz că ferească Dumnezeu ajungeţi pe acolo…

Tarifele sunt după cum urmează:

10 lei pentru 6 ore
15 lei pentru 15 ore

* Chiar dacă opriţi televizorul, cronometrul nu se opreşte, deci dacă vizionaţi 3 ore, după care stingeţi televizorul şi vă culcaţi, dimineaţă nu mai aveţi credit!

Nu mi-a venit să cred sincer, aşa că am decis să mă conving, şi aşa e. Incredibil, dar adevărat!

Aparatele aparţin după cum se vede şi din imagine societăţii S.C. Bloomstrike S.R.L. din Cluj Napoca, societate care conform site-ului www.risco.ro are un singur angajat şi conform codului CAEN desfăşoară activităţi de „consultanţă pentru afaceri şi management”.

Pe www.mediafax.ro  şi pe forbes.ro  am descoperit ceva şi mai interesant, şi anume că acţionarul majoritar al acestei societăţi Bloomstrike SRL ce deţine aparatele din Spitalul Judeţean Bacău, se numeşte Jairo Nuez Rubio şi în 2014 era asociat şi al societăţii Bloomstation SRL, amendată de CNA la acea perioadă pentru redistribuirea ilegală a programelor TV, informaţie preluată de pe site-urile mai sus menţionate.

Nu înţeleg de ce ne-am complicat atât de mult când se putea rezolva problema fără ca bolnavii să scoată niciun leu din buzunar.

Spitalul lu’ Beneadupă cum s-a exprimat un cetăţean care intrase în vorbă cu mine în timp ce discutam despre aparat cu un prieten,vizibil iritat datorită pancartelor cu numele „Preşedinte Dragoş Benea” amplasate aproape la fiecare nivel al clădirii, nu a fost în stare să încheie un contract cu una dintre societăţile de cablu din oraş, care probabil ar fi fost şi subvenţionat datorită destinaţiei, astfel încât pacienţii băcăuani şi nu numai să poată beneficia de condiţii decente în mod gratuit şi de ce nu, conforme cu normalitatea unui stat european.

Sau poate nu s-a vrut? Cine ştie…

Mă enervează la culme atitudinea asta gen „Spitalul Judeţean funcţionează brici, e top”, îl lăudăm în toate şedinţele de Consiliu Judeţean ca pe o icoană, şi când e vorba să te gandeşti la pacienţi, cei pentru care ar trebui să funcţioneze această instituţie, le bagi pe gât un serviciu plătit care putea fi gratis la cel mai mic efort managerial.

Am şi o rugăminte pentru cei care apucă să citească aceste rânduri şi întamplător îl au în lista de prieteni pe domnul Dragoş Benea, vă rog distribuiţi-i articolul, să îl rugăm împreună să-şi scoată icoanele sau mă rog, plăcuţele cu însemne de proprietar din spital.

Tot ceea ce s-a realizat acolo e din bani publici şi mă gândesc că ar fi de bun simţ să nu le mai vedem acolo.

Oamenii obişnuiţi observându-le vă percep ca fiind proprietarul spitalului domnule Benea!

Din respect pentru cetăţenii băcăuani vă rog să faceţi acest efort.

Dorin Chirilescu

sssss

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.