Reteaua de agent primar este avariata lânga Politie/Foto: Ramona Ionescu – Desteptarea.ro
Voi începe întâi cu vestea cea bună, și anume că în numai 4 zile, Bacăul a primit două distincții și anume „Oraș European al Sportului – 2017″ și „Capitala Tineretului din România – 2017-2018” (click pe titluri pentru detalii cu privire la fiecare distincție)
Îi felicit pe cei implicați (Gabriel Postolache, Cristian Ghingheș, Lucian Popa și restul echipei ce a obținut titlul „Bacău – Capitala Tineretului din România 2017-2018) și îmi exprim speranța că aceste titluri nu vor fi doar niște diplome agățate pe un perete, ci vor genera schimbări reale în domeniile la care se face refererire.
„…pe lângă cei 50.000 de euro câştigaţi, echipa din Bacău care a câştigat titlul de Capitala Tineretului din România va primi şi o finanţare de minim două milioane de lei de la bugetul local pentru dezvoltarea proiectelor propuse, la care se adaugă finanţările externe pe care îşi doreşte să le atragă.” mediafax.ro
Deci înțeleg că Asociația care s-a ocupat de proiect, pe lângă cei 50.000 de euro ca premiu, va primi 2 milioane de lei de la bugetul local pentru a dezvolta proiectele. Este întradevăr o oportunitate pentru tineretul băcăuan care sper să aibă finalitate.
UPDATE: îmi spune un prieten că vor primi minim 400.000 de euro, cam cât a fost contribuția de la bugetul local al Clujului pentru Festivalul UNTOLD 🙂
În legătură cu „Bacăul – Oraș European al Sportului – 2017„, din declarațiile primarului Cosmin Necula se pare că alocările pentru dezvoltarea infrastucturii sportive din oraș din bugetul local pe domeniul sport ar urma să crească cu 30%.
„…Ca primar, voi prezenta Consiliului Local un proiect de buget în care alocările pe domeniul Sport vor creşte cu cel puţin 30 la sută, urmând să investim în dezvoltarea infrastructurii sportive din oras, infrastructură ce trebuie sa fie accesibilă tuturor celor care vor sa ducă o viaţă sănătoasă prin sport.” sursa:bacau.net
Sper că vorbim de fonduri europene și mai puțin contribuție locală, deoarece bugetul local este o rană deschisă deja.
După ultimele discuții din spațiul public, Primarul Necula ar dori să mute stadionul Municipal în cartierul CFR, ceea ce ar permite dezvoltarea zonei respective. O curiozitate ar fi cine o fi având teren prin zona respectivă și cam cât va deveni metrul pătrat după finalizarea lucrărilor, în caz că se materializează propunerea. 😉
Eu aș spune mai degrabă să întrebăm populația. Vrem sau nu să mutăm stadionul în afara orașului? Dezbaterea publică sau chiar referendumul propus în emisiunea „De Bacău” ar trebui să lămurească această problemă.
Acum să coborâm cu picioarele pe pământ și vă spun vestea rea:
Dragi concetățeni, constat cu amărăciune că nu mai avem opoziție în Bacău, astfel nu mai există nimeni care să ne ia apărarea atunci când apar situații de genul problemei cu căldura ce afectează circa 6000 de apartamente.
Vorbim de titluri și distincții dar în anul 2016 nu putem asigura niște servicii de bază pentru concetățenii noștri.
http://www.desteptarea.ro/avarie-majora-doua-zile-fara-apa-si-caldura-in-6-000-de-apartamente/
Nici cei doi reprezentanți ai Consiliului Local în AGA la Thermoenergy nu au putut lămuri concret cetățenii cu privire la ce se întamplă.
„Domnul Bogdanel este unul dintre ziaristii care a scris despre CET si ce a scris s-a adeverit. Vreau sa-si continue activitatea de investigare. L-am propus acolo, la fel ca si pe domnul Ghinghes, sa fie câini de paza la aceasta societate a primariei”, a declarat, in apararea alegerii sale Primarul Cosmin Necula. sursa: Desteptarea.ro
Și totuși uitându-mă în jur la partidele politice, constat că majoritatea sunt pe silent.
Peste 6000 de băcăuani fără căldură, elevii din școlile 18,20, liceul Ferdinand și celelalte unități școlare afectate – evacuați din cauza lipsei agentului termic în unitatea de învățământ…
ȘI NICIO REACȚIE?
Suntem în plină campanie, iar peste câteva zile acești oameni vor veni în fața cetățenilor să le ceară votul.
USR – Partid nou, a avut conferință de presă acum două zile – nimic despre problema băcăuanilor – niciun apel către autorități, practic acest partid nu există din punct de vedere al opoziției la nivel local.
PNL – Nicio reacție. Își vor asuma Ionel Palăr și Tudorița Lungu responsabilitatea administrației anterioare? Părerea mea e că aceste persoane au distrus organizația de Bacău, iar prin lipsa aceasta de reacție în fața problemelor băcăuanilor nu fac decât să demonstreze că nu le merită votul.
PMP – Cristi Manolache, proaspăt trecut de la PSRO, e singurul care a avut o reacție publică pe facebook în acest sens. Deși cam firavă.
INDEPENDENȚI – sunt ocupați probabil cu campania.
PSD, PMP și ALDE sunt la putere în municipiu, PSD având majoritate în Consiliul Local și funcția de primar, PMP – un viceprimar (Constantin Scripăț) iar ALDE – viceprimar (Dragoș Ștefan)
Concluzia?
Fraților, suntem singuri, și nu prea am schimbat.
Singurul nostru mod de a ne apăra drepturile este să reacționăm public. Fie de vorbă cu vecinii, fie pe rețeaua de socializare, fie cu o plimbare în fața primăriei, cu cât ne exprimăm public mai mult, cu atât aflăm mai mulți, cu atât ÎI deranjează mai tare.
Dorin Chirilescu • Post Author •
17 noiembrie 2016 at 20:21Am corectat:) scuze…