Apel către toți parlamentarii de Bacău: Pensionare cu 2 ani mai devreme și pentru locuitorii municipiului Bacău

sursă foto: urbanbacau.ro

FAC APEL LA TOȚI PARLAMENTARII DE BACĂU SĂ AMENDEZE ACEASTĂ LEGE ȘI SĂ ÎI INCLUDĂ ȘI PE CETĂȚENII MUNICIPIULUI BACĂU CA ȘI BENEFICIARI, CONSIDERÂND CĂ TRĂIESC LÂNGĂ HALDA DE FOSFOGIPS NEECOLOGIZATĂ ȘI RADIOACTIVĂ , IAR COMBINATUL CHIMIC CIC A FUNCȚIONAT ÎN BACĂU, ÎNCĂ DIN ANUL 1974.

Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice a fost amendată de Parlamentul României pentru a modifica alin. (5) al art. 65, șia include localitățile Făgărașul și Victoria, care astfel au fost recunoscute legal ca fiind „zone afectate de poluarea remanentă, iar persoanele care au locuit cel puțin 30 de ani în aceste orașe dar și pe o rază de 8 km în jurul acestora beneficiază de reducerea vârstei standard de pensionare cu 2 ANI, fără penalizări.

sursa: https://www.stiripesurse.ro/vesti-bune-pentru-locuitorii-din-fagaras-si-victoria_1499817.html

CE SPUNE NOUA LEGE
L E G E pentru modificarea alin. (5) al art. 65 din Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice Parlamentul României adoptă prezenta lege. Articol unic. – Alineatul (5) al articolului 65 din Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 852 din 20 decembrie 2010, cu modificările și completările ulterioare, se modifică și va avea următorul cuprins: „(5) Persoanele care au locuit cel puțin 30 de ani în zonele afectate de poluarea remanentă din cauza extracției, preparării și arderii cărbunelui sau a șisturilor bituminoase, a extracţiei şi preparării minereurilor de uraniu, a extracției și prelucrării minereurilor feroase și neferoase cu conținut de praf sau de emisii de gaze cu efect de seră, de amoniac și derivate, de cupru, plumb, sulf, cadmiu, arseniu, zinc, mangan, fluor, clor, feldspat și siliciu ori de radiații din minereuri radioactive, hidrogen sulfurat, crom trivalent, crom hexavalent, cianuri, de pulberi metalice și/sau de cocs metalurgic, a prelucrării țițeiului sulfuros, desulfurarea benzinei, a țițeiului parafinos şi neparafinos, a distilării țițeiului în vederea producerii păcurii și a uleiurilor, respectiv în localitățile Baia Mare, Călăraşi, Copșa Mică, Drobeta-Turnu-Severin, Slatina, Târgu Mureș, Târnăveni, Turnu Măgurele, precum şi în localităţile Aninoasa, Baia de Criș, Băița, Brad, Călan, Certej, Criscior, Deva, Ghelari, Hunedoara, Lupeni, Orăștie, Petrila, Petroșani, Șoimuș, Teliuc, Uricani, Vețel, Vulcan din județul Hunedoara, localităţile 2 Abrud, Baia de Arieş, Lupşa, Roşia Montană şi Zlatna din judeţul Alba, localitățile Victoria și Făgăraș din județul Brașov, localitatea Galaţi din judeţul Galaţi, localităţile Ciulniţa şiSlobozia din judeţul Ialomiţa, localităţile Brazi şi Ploiești din judeţul Prahova, localităţile Iacobeni şi Vatra Dornei din judeţul Suceava, localităţile Margina, Nădrag şi Tomeşti din judeţul Timiş, localităţile Berbeşti şi Râmnicu Vâlcea din judeţul Vâlcea, pe o rază de 8 km în jurul acestor localități, beneficiază de reducerea vârstei standard de pensionare cu 2 ani fără penalizarea prevăzută la alin. (4).”

FOSTUL PARAGRAF:
(5) Persoanele care au locuit cel puţin 30 de ani în zonele afectate de poluarea remanentă din cauza extracţiei şi prelucrării minereurilor neferoase cu conţinut de cupru, plumb, sulf, cadmiu, arseniu, zinc, mangan, fluor, clor, a pulberilor metalice şi/sau de cocs metalurgic, precum şi a emisiilor de amoniac şi derivate, respectiv Baia Mare, Copşa Mică, Zlatna, Târgu Mureş, Slatina, Turnu Măgurele şi Râmnicu Vâlcea pe o rază de 8 km în jurul acestor localităţi, beneficiază de reducerea vârstei standard de pensionare cu 2 ani fără penalizarea prevăzută la alin. (4).

sursa:
http://www.monitorfg.ro/2020/08/26/pensionare-cu-2-ani-mai-devreme-pentru-locuitorii-din-fagaras-si-victoria-cine-poate-beneficia-de-noua-prevedere/

FAC APEL LA TOȚI PARLAMENTARII DE BACĂU SĂ AMENDEZE ACEASTĂ LEGE ȘI SĂ ÎI INCLUDĂ ȘI PE CETĂȚENII MUNICIPIULUI BACĂU CA ȘI BENEFICIARI, CONSIDERÂND CĂ TRĂIESC LÂNGĂ HALDA DE FOSFOGIPS NEECOLOGIZATĂ ȘI RADIOACTIVĂ, IAR COMBINATUL CHIMIC CIC A FUNCȚIONAT ÎN BACĂU, ÎNCĂ DIN ANUL 1974.

Cu respect,

Dorin Chirilescu

1 comment
 • Călin Nicolae
  29 august 2020 at 10:33

  Noi avem parlamentari în Bacău?
  Avem doar PUPINCURISTI…
  Lingai de clanțe la șefii de partid.
  Că-ți dintre ei au ieșit la tribuna parlamentului???

  Reply

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.