Au crescut amenzile pentru cei care parchează pe locurile destinate persoanelor cu handicap

Legea nr. 145 din 22 iulie 2020, publicată în Monitorul Oficial nr. 648 din 22 iulie 2020, pentru modificarea și completarea Legii nr. 448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, prevede printre altele și amenzi mult mai mari pentru cei care nu respectă indicațiile și marcajele care semnalizează locurile de parcare pentru persoanele cu handicap.

Spre exemplu, la art. 100 – (g), se specifică următoarele:

parcarea altor mijloace de transport pe locurile de parcare adaptate, rezervate și semnalizate prin semn internațional pentru persoane cu handicap, cu amendă de la 2.000 lei la 10.000 lei și ridicarea mijlocului de transport de pe locul de parcare respectiv;

Deci o astfel ispravă s-ar putea să vă coste mult mai mult dacă nu respectați locurile marcate special și destinate persoanelor cu handicap.

 De asemenea, Art. 22 se modifică și va avea următorul cuprins :

Autoritățile administrației publice locale, precum și societățile comerciale ce dețin licență de traseu au obligația să ia următoarele măsuri specifice în vederea asigurării transportului în comun al persoanelor cu handicap:

a) să achiziționeze mijloace de transport în comun adaptate nevoilor persoanelor cu handicap, dotate inclusiv cu sisteme de avertizare audio și video;

b) să adapteze mijloacele de transport în comun aflate în circulație, în limitele tehnice posibile, conform reglementărilor în vigoare, pentru a răspunde nevoilor persoanelor cu handicap, inclusiv în ceea ce privește dotarea acestora cu sisteme de avertizare audio și video;

c) să realizeze, în colaborare ori în parteneriat cu persoane juridice, publice sau private, programe de transport al persoanelor cu handicap.”

Fac apel pe această cale la autoritățile responsabile să ia măsurile necesare punerii în aplicare a acestor prevederi în vederea asigurării condițiilor necesare deplasării persoanelor cu handicap din municipiul Bacău.

O zi frumoasă tuturor!

Dorin Chirilescu

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.