Penibil. Candidatul lui Băsescu la Primăria Bacău ne „plagiază” proiectul cu Târgul din Şerbăneşti.

Credeam că nu se poate întâmpla ceva atât de penibil.

Am asistat zilele astea la tot felul de lansări, care mai de care mai subrezite de mesaj politic concret, de viziune asupra modului în care acest oraş ar trebui schimbat în bine, dar n-am crezut că se poate întâmpla ca un candidat să „împrumute” un proiect deja în curs de desfăşurare pus în aplicare de tineri ce vor să schimbe ceva, şi să şi-l asume în scop electoral din lipsă de idei sau de interes pentru a descoperi şi alte probleme pe care le are comunitatea noastră.

Problema din târgul de maşini am sesizat-o noiembrie 2015 aici „Probleme de funcţionare în oborul Şerbăneşti”.

Apoi am luat cuvântul în cadrul şedinţei de CL pe 05.02.2016, unde am prezentat o serie de probleme şi propuneri pentru modernizarea oborului (Târgul de Maşini), pe care le puteţi revedea aici: „Am luat cuvântul în Consiliul Local pentru modernizarea Oborului”.

A scris şi Deşteptarea pe  08.02.2016 despre demersul nostru, şi le mulţumesc pe această cale.

IMG_7940Pe 11 februarie am fost în audienţă la vice-primarul Radu Ababei cu care am convenit primele măsuri de implementat.12745788_10154533031033625_543721638060813734_n

Am scris despre discuţie aici: „Discuţie cu viceprimarul Radu Ababei pentru implementarea măsurilor de modernizare”.

Pe 14 februarie mergem în Obor cu Directorul Pieţelor, Vasile Busuioc, pentru a identifica soluţii de implementare.

Marţi, după şedinţa de CL împreună cu viceprimarul Ababei, vom avea o întâlnire pe această temă.

Bun…

În seara asta aflu cu stupoare de la un cititor care ştia de demersul nostru, că domnul Constantin Scripăţ, candidat la primăria Bacău din partea MP (Mişcarea Populară), partidul lui Băsescu, fost viceprimar, fost prefect, fost consilier local acuzat de conflict de interese, a împărţit un ziar de precampanie în care SURPRIZĂ, propune printre altele Modernizarea Târgului de Maşini (Oborul Şerbăneşti) 🙂 fain tare nu?

Într-un fel m-am bucurat, întâi pentru că am avut ecou cu propunerea noastră, dar şi pentru că există şi mai mari şanse să se realizeze ceva acolo…

Doar că mai apare o problemă, de moralitate. Pai daca un candidat care cere votul băcăuanilor pentru a le fi primul reprezentant din oraş „împrumută” un proiect al unor tineri cetăţeni pe care şi-l asumă, avem o problemă.

Cum să mai votăm un asemenea candidat care nu are destulă imaginaţie şi informaţii încât să identifice o problemă reală neasumată a cetăţenilor băcăuani? Nici n-a început campania şi hop cu plagiatele?

Domnule Scripăţ, ne-aţi pus mintea în cui!

IMG_8213IMG_8212

Dorin Chirilescu

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.