25 iulie: Am bătut la pas zona Nord și parcul Cancicov

Astăzi am luat la pas zona Nord, unde am vorbit cu mai mulți băcăuani despre problema apei curente, nevoia de schimbare a mentalității la nivel de comunitate și despre modul în care se schimbă orașul nostru doar în preajma alegerilor, pe repede înainte.

Am primit semnături de susținere dar și întrebări pertinente sau chiar refuzuri de a semna pe fondul unor nemulțumiri profunde din rândul cetățenilor la adresa celor care au promis și nu au confirmat.

Cel mai trist lucru este că independeții sau persoanele noi sunt obligate să deconteze neputiința sau lipsa de acțiune a acelor care au venit înaintea lor să ceară încrederea populației. Se crează un efect dublu negativ, și anume omul nu mai are încredere că se poate schimba ceva, astfel refuzând dialogul cu un potențial candidat ce poate oferi soluții, și va vota aceeași masă politică existentă, de teama unei noi dezamăgiri.

E un efect de buclă (loop) de care sper să scăpăm rapid, aplicând câteva principii esențiale în economia selecției candidaților: „Cine sunt?” și „Ce au făcut până acum prentru comunitate?” au nevoie de răspunsuri concrete.

Pe mâine prieteni!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.