Să-l salveze cineva pe om de Cristi!

E prima reacţie pe care am avut-o urmărind clipul care a amuzat pe destul de multi din lista mea de prieteni.

Oameni buni ce se întâmplă cu noi?

Un videoclip în care un cetăţean e agresat de un câine şi care face apel la stăpân să vină să îl oprească a devenit viral pe internet şi e chiar subiect de amuzament pentru foarte mulţi dintre noi.

Dacă stau bine să mă gândesc, videoclipuri de genul apar frecvent în ultima vreme şi devin adevărate izvoare de cunoştinţe pentru românii infometaţi de senzaţional.

E de ajuns să ne aducem aminte de celebrul „Pentru că automobile”, citat chiar de moderatori de emisiuni TV sau Radio, sau chiar tânărul cu deficienţe de exprimare din Piatra Neamţ care „nu ştia de-astea, toate fetele să apeleze la mine”, şi el folosit de media pentru a hipnotiza parcă cetăţeanul dornic de noi forme de exprimare din afara limbii române, să ne dăm seama că ne-am obişnuit prost. KITSCHOS.

Nu te-ai săturat de prostie?

Ma apucă groaza când urmăresc clipurile celor de la Vax Populi de acest gen Click pentru video şi constat că există oameni în România care nu ştiu ce limbă vorbesc.

Nu mai spun că prea puţini dintre noi îşi mai aduc aminte de un Eminescu, sau de Mica Unire.

„-Schimbă dragă postul, bagă ceva cu scandal!” Tare ne mai place shaorma…

Aveam senzaţia că sensul în care ar trebui să ne îndreptam e în strânsă legătură cu termenul de evoluţie.

Dacă vom continua să postăm clipuri de acest gen sau să urmărim show-uri de tipul celor de la Kanal D s-ar putea să ne-o ia alţii înainte, şi tare am impresia că-i competiţie serioasă.

Dacă te-ai saturat de semnele astea de îndobitocire fă ceva! Ia atitudine! Scrie despre asta pe pagina ta să vadă şi prietenii tăi, dacă tot vorbeam de schimbare acum câteva luni.

Ne-am revenit între timp…

1 comment
  • Bianca
    28 ianuarie 2016 at 14:09

    Nu ma mai surprinde nimic Dorin. E isterie!

    Reply

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.