PSD la un pas să sugrume libertatea de exprimare pe Facebook

Da, cam asta mai era de făcut în ţara asta…

Avem autostrăzi până în faţa blocului, nivelul de trai din România l-a depăşit cu mult pe cel din Marea Britanie, câinii se plimbă ostentativ cu cei mai rumeniţi colaci în coadă, aşa că domn’ Dragnea, psd-istu’ şef s-a gândit el că ne e prea bine, prea ne exprimăm liber, aşa că vine cu o lege pentru care s-ar răscoli în mormânt fratii noştri pieriţi la Revoluţie pentru libertate.

Legea a trecut de Senat pe 7 octombrie 2015 şi datorită reacţiilor publice a suferit mai multe amendamente printre care şi eliminarea din categoria grupurilor sociale ce fac obiectul aplicării acestei legi şi a „apartenenţei politice”, termen ce practic permitea oricărui membru de partid ce era incriminat într-un mod sau altul, să acţioneze în judecată şi să amendeze pe „făptuitor” cu sume cuprinse între 1000 şi 100.000 lei.

Cu alte cuvinte, dacă legea intra în vigoare în forma iniţială şi tu, simplu cetăţean scriai pe Facebook despre PSD că fură, îţi luai amendă serioasă!

Astăzi legea a trecut în Comisiile comune din Camera Deputaţilor cu 17 voturi ”pentru” şi 5 ”împotrivă”.

Extras din lege:

  • Art. 19 – (1) Defaimarea socială constituie contravenţie si se sanctionează cu amendă de la 1.000 lei la 30.000 lei, daca vizează o persoana fizică, respectiv cu amendă de la 2.000 lei la 100.000 lei, dacă discriminarea vizează un grup social.
  • Art. 1. – d) Defaimare socială – fapta sau afirmaţia prin care o persoana este pusă în situaţie de inferioritate pe temeiul apartenenţei sale la un anumit grup social.
  • c) Grup social – categorie de persoane care se disting din punct de vedere social prin una sau mai multe trasaturi de gen, varsta, rasa, religie, origine etnica, limba materna, traditii culturale, apartenenţa politică (termen amendat), orientare sexuală, origine socială, avere, dizabilităţi, boala cronică necontagioasă sau infecţie HIV/SIDA.

O asemenea lege practic ne-ar interzice să postăm pe reţelele de sociale despre refugiaţi de exemplu. Am senzaţia că se întamplă exact cum spunea Mihai Sturzu, deşi nu sunt un fan al său şi anume că Liviu Dragnea întoarce partidul în timp, spre comunism. (oare nu l-am pus în inferioritate pe stimabil? Mă pregătesc să imi fac rată la fiecare articol pe care îl scriu şi nu e pe placul unui politician…)

În concluzie, un condamnat în primă instanţă scoate o lege ce deschide noi căi de a sugruma libertatea de exprimare a presei sau a cetăţenilor ce utilizează reţele de socializare.

Interesant e cum vor sta ei să ne urmărească pe facebook cum şi ce postăm. Iaca apare securitatea facebook-ului!

O parte din informaţii le-am găsit aici www.hotnews.ro

Dorin Chirilescu

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.