Am reuşit să convingem Primăria Bacău să înceapă renovarea Oborul Şerbăneşti

De curând atrăgeam atenţia autorităţilor locale asupra unei stări critice în care se află Oborul Şerbăneşti (a.k.a. Târgul de maşini) cât şi asupra încălcării în patru puncte a hotărârii Consiliului Local 192/2010 din partea administratorului acestui obiectiv extrem de important al municipiului nostru, evidenţiind totodată necesitatea unor măsuri urgente de renovare-remodernizare a acestuia. (Click pentru articol)

Astfel, în urma unor numeroase discuţii inclusiv cu actualul viceprimar Ilie Bârzu pe această temă,  am constatat cu bucurie faptul că Primăria Bacău a luat în considerare aspectele sesizate şi chiar a întreprins măsuri în acest sens, ceea ce demonstrează că se poate!

Da, se poate ca prin implicarea noastră, a cetăţenilor, să producem schimbări în comunitatea din care facem parte.

IMG_7797După cum puteţi observa, a apărut afişat şi regulamentul de ordine interioară al Oborului, precum şi o pubelă ecologică depozitată, care din ce înteleg ar mai trebui completată de încă două care s-ar afla la Piaţa Centrală.

Este evidentă necesitatea amplasării a unui număr mai mare de asemenea grupuri sanitare ecologice considerând condiţiile de igienă precare din cele două construcţii destinate acestui scop, precum şi numărul mare de cetăţeni ce participă săptămânal la acest târg, care este conform site-ului oficial http://www.piatabacau.ro/pietele-din-bacau/cel mai mare târg de maşini din Moldova şi este utilizat şi de cei din judeţele învecinate, de la Vaslui până la Iaşi.

Iată că autorităţile locale ne-au recepţionat apelul şi au iniţiat un proiect de hotărâre de Consiliu Local supus la vot în şedinţa de mâine, care prevede „închirierproiect de hotarareea a şase parcele de teren aflate în incinta Oborului Şerbăneşti …prin licitaţie publică deschisă…” ..”în vederea amplasării de construcţii provizorii autorizate conform legii pentru desfăşurarea activităţii de alimentaţie publică sau comercializare produse industriale.”

Click pentru detalii

Rămâne problema trasajului şi marcajului benzilor destinate vânzării automobilelor care sper să nu fie uitată de autorităţi.

Salut această iniţiativă a Primăriei şi voi reveni în scurt timp şi cu propuneri de modernizare a acestui obiectiv atât de important pentru comunitatea băcăuană.

Dorin Chirilescu

1 comment

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.