Punctajele dosarelor depuse pentru înscrierea la creșe trebuie afișate!

Așa cum v-am obișnuit, încerc să intervin atunci când îmi solicitați sprijinul cu privire la rezolvarea anumitor probleme cu care vă confruntați. Nu îmi iese de fiecare dată, dar încerc să contribui într-un mod eficient și să arăt că iau în serios responsabilitatea cu care m-ați investit acum câteva luni de zile.

Am fost contactat de mulți dintre dvs în legătură afișarea rezultatelor la înscrierile pentru locurile în creșele din municipiul Bacău și cu lipsa punctajelor din listele preliminare afișate pe site-ul oficial al municipiului, astfel am contactat personalul de la Centrul bugetar creșe Bacău pentru a afla mai multe informații și pentru a încerca să găsesc soluții spre informarea corectă a tuturor.

În cursul zilei de astăzi am depus la registratura centrului o solicitare oficială adresată conducerii acestei instituții din subordinea Consiliului Local, prin care am solicitat lămuriri în calitate de consilier local.

Aici e solicitarea:

În urma discuțiilor cu conducerea unității, am propus ca listele respective să fie refăcute și completate cu informațiile care lipseau, respectiv punctajele și motivul respingerii pentru fiecare dintre dosare, și să se prelungească termenul de depunere a contestațiilor cu încă 48 de ore, care să curgă din momentul afișării noilor liste pe site-ul municipiului, pentru ca cei îndreptățiți să aibă dreptul de a depune contestație fiind informați corect în prealabil.

În fapt, am constatat că nu s-au respectat prevederile de la Capitolul V. CONTESTAȚII, Art. 19 din “Regulamentul de reînscriere, înscriere, repartizare, departajare și transfer al copiilor în creșele din subordinea Centrului Bugetar Creșe Bacăudisponibil pe site-ul municipiului la adresa web https://municipiulbacau.ro/wp-content/uploads/2018/08/regulament-2021-2022-1.pdf, care avea următoarea formulare: “Părintele sau reprezentantul legal nemulțumit de punctajul obținut sau de repartizarea făcută poate contesta rezultatul procedurii de înscriere, repartizare și departajare, specificând motivele. “, deoarece părintele sau reprezentantul legal nemulțumit nu a putut lua la cunoștință de punctajul obținut (din cauza neafișării acestuia) pentru a putea contesta rezultatul procedurii de înscriere, repartizare și de partajare.

Contez pe buna colaborare cu conducerea instituției și pe faptul că solicitările mele au fost pe deplin înțelese și vor fi aplicate așa cum am discutat.

Cu respect,

Dorin Chirilescu

Consilier local independent în Consiliul Local al Municipiului Bacău

2 comments
 • Codruta Botoi
  10 iulie 2021 at 17:19

  Cum vi se pare situația în care un copil face 3 ani în decembrie 2021 și conform centrului bugetar de creșe, este prea mare pentru a fi înscris la cresa, iar la gradinita ii este respins dosarul pe motiv ca este prea mic?!
  Știu ca nu este vina dumneavoastră sau ca nu tine de persoana dumneavoastră, dar vreau sa cred ca se poate soluționa aceasta problema, care nu este doar în cazul copilului meu!

  Reply
  • Dorin Chirilescu • Post Author •
   3 septembrie 2021 at 07:59

   S-a remediat această problemă prin ultima modificare la regulament.

   Reply

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.