2 august: primul flyer digital din această precampanie

Pe parcursul interacţiunilor mele cu băcăuanii, pe străzile din oraş, am primit şi întrebări legate de soluţiile şi proiectele pe care le propun, pentru că o prezentare succintă a activităţii de până acum trebuie completată cu un plan de acţiune prin care să devenim cu adevărat un oraş european.

Astăzi vă prezint trei dintre abordările pe care le consider prioritare pentru comunitatea noastră, care deşi derivă din categoria nevoilor de bază ale cetăţenilor, în continuare nu îşi găsesc rezolvarea din partea celor care iau decizii în numele nostru:

✅ Ca răspuns la problema apei curente din municipiul Bacău, consider prioritară realizarea unei staţii de captare a apei conectată la râul Bistriţa și achiziţionată cu fonduri europene.

Deşi oraşul nostru este în vecinătatea a două mari râuri, principala sursă de alimentare cu apă rămâne Barajul de la Poiana Uzului, ce se conectează cu municipiul Bacău printr-un tronson de peste 62 km.

✅ Probleme precum parcările rezidenţiale, publice, dar și în legătură cu traficul din oraş, nu şi-au găsit rezolvare nici până acum, deşi în jurul nostru, la doar câteva zeci de km distanţă, cetăţenii acelor comunităţi deja beneficiază de condiţii decente şi reguli care le oferă confortul meritat.

✅ Spitalul Municipal a devenit un subiect de ping pong între vechea şi actuala administraţie, mai ales în contextul acestei pandemii care ne-a dat vieţile peste cap, la propriu. Acum că acesta a revenit în directa administrare a Consiliului Local Bacău după ani de tergiversări şi dezinformări din partea celor care ne conduc, cred că trebuie să depunem toate eforturile ca acesta să fie finalizat şi integrat într-o structură funcţională împreună cu Spitalul Judeţean, prin colaborarea dintre Consiliul Local şi Consiliul Judeţean Bacău. Rolul meu va fi de mediator în acest subiect, astfel încât interesele politice să nu mai primeze în detrimentul sănătăţii băcăuanilor.

Discutăm mai pe larg despre aceste subiecte în perioada următoare, pe dorinchirilescu.ro

Duminică plăcută tuturor!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.