Codexul penal european vs „Negaționalismul” și „Cormoranii” (Opinie)

Viorica Dăncilă anunța de la Bruxelles, în cursul zilei de ieri, că „… În luna martie vom organiza un eveniment care isi propune sa contribuie la sprijinirea combaterii negațional…negaționalismului și a Holocaustului”.

În aceeași zi, Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a susţinut în Parlamentul European că există ţări cu un stat de drept mai ridicat decât România, care îşi sancţionează demnitarii ce îşi denigrează ţara, cu trimitere la europarlamentarii români care au criticat Guvernul la Bruxelles. „Mandatul pe care îl are un demnitar este de a promova valorile naţionale, ci nicidecum de a denigra ţara de origine”, a afirmat Tudorel Toader.

„Lucrez la un Codex penal european (…) și pot să spun că sunt țări cu stat de drept mai înalt decât România care sancționează denigrarea țării de către demnitarul țării”, a mai declarat Ministrul Justiției.

Dar tot ieri, s-a mai petrecut un lucru hilar:
Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a vorbit și el în Parlamentul European despre cum „Cormoranii în România fac baie în piscine. Atât de mulți”.

Să detaliez:

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a vorbit miercuri în Comisia de Pescuit a Parlamentului European despre prioritățile pe care le are România în domeniul pescuitului.

„Îngrijorarea pescarilor este dincolo de puterea de rezistență. A se vedea populațiile de cormorani. Am discutat cu comisarul. A văzut România. Pentru a fi expresiv, persuasiv, a fi convingător, i-am spus că cormoranii în România fac baie în piscine. Atât de mulți… nu se mai feresc de oameni. De pescari, nici atât”, potrivit unei înregistrări audio publicate de EuropaFm.

Totodată, el a vorbit și despre ieșirea Marii Britanii din UE.

„Uniunea Europeană este mai săracă față… fără Anglia. Este mai săracă față de Marea Britanie. Un om care înțelege furtuna Brexitului, dar înțelege și furtuna pescarului, în momentul în care el se află în raport cu natura și nu găsește soluții pe care să le folosească.”

Considerând gafele evidente produse de Prim-Ministrul României și Ministrul Agriculturii Petre Daea chiar la Bruxelles, mă întreb: nu cumva aceste persoane  se încadrează în posibilele prevederi ale acestui Codex?

Deci Tudorel Toader îi atacă pe europarlamentarii români din Opoziție care prezintă în Parlamentul European situația reală din România privind atacul alianței PSD-ALDE-UDMR asupra justiției și măcelărirea ei pentru a-i face scăpați de rigorile legii pe unii dintre liderii săi, afirmând despre aceștia că ” își denigrează țara de origine”, în timp ce doi înalți demnitari români din Guvernul României ne fac praf imaginea la nivel european, într-o singură zi.

Abordarea lui Tudorel Toader privind atitudinea celor care critică Guvernul și nu România ca stat, îmi aduce aminte de povestirile părinților despre cum se aranjau vizitele lui Ceaușescu în teritoriu și despre cum erau scoși oamenii cu forța pe străzi să se creeze impresia de susținere a regimului, sau despre cum se umflau cifrele privind producțiile agricole pentru a da bine la centru.

Domnule ministru al Justiției din guvernul PSD – ALDE, vremea expresiei „Afară e vopsit gardul și înăuntru e leopardul” a trecut.

Vreau să văd cum Codexul dvs penal european îi va „ancheta” pe cei doi sau pe alți reprezentanți ai guvernului actual, considerând că aproape niciunul dintre ei nu ratează vreo ocazie, atunci când se află în forurile europene, să ne denigreze prin gafele produse.

Mă întreb oare când ne mai facem bine…

Dorin Chirilescu

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.