2018 la final. Ce am făcut anul acesta?

Așa cum v-am obișnuit de când am început să scriu pe blog, acum la final de an, am decis să realizez o trecere în revistă a celor mai importante activități din 2018.

Centenarul Marii Uniri s-a arătat a fi mai degrabă un an zbuciumat, presărat cu decizii politice controversate și nu unul de sărbătoare, de unitate, de comemorare a celor care au pus umărul la realizarea României ca stat unitar și independent.


Am început anul din nou în stradă, în frig și ninsoare, pentru a transmite material live de la protestul din 22 ianuarie, direct din Piața Universității din București.

Am intrat atunci în direct și cu Lucian Mândruță și Grigore Cartianu, pentru a transmite un mesaj băcăuanilor de acasă că și vocea lor este auzită și că protestele din Bacău au avut ecou și nu au fost în zadar.


Am intrat în direct în direct cu europarlamentarul Romana Tomc, membru al Parlamentului European din partea Sloveniei, căreia i-am pus o întrebare legată de posibilitatea existenței unei baze de date comune cu certificări şi diplome, un subiect despre care discut de câțiva ani.

Am primit și un răspuns.

Răspunsul europarlamentarului sloven Romana Tomc la întrebarea adresată în direct…(VIDEO)


Am luat poziție publică față de inițiativa unui tânăr membru PSD de a confisca pagina de Facebook a Școlii Mihai Drăgan și de a o contopi cu cea a TSD Bacău, pentru a mări numărul de like-uri. Astfel cei care apreciaseră pagina școlii s-au trezit peste noapte ca fiind simpatizanți ai Tineretului Social Democrat din Bacău.

REVOLTĂTOR – Pe facebook, Şcoala “Mihai Drăgan” (fostă Şcoala nr.11) a devenit “TSD Bacău”

Din fericire, lucrurile s-au rezolvat pe cale amiabilă.


Bacăul a apărut în presa germană.

Promovăm Bacăul în Europa! Bloggerul Dorin Chirilescu menționat în presa germană…


Am ieșit în Piața Tricolorului din centrul Bacăului atunci când Tudorel Toader a anunțat demararea procedurii de revocare a șefei DNA, Laura Kodruța Kovesi.


Am fost alături de Grigore Cartianu la vizita sa în Bacău cu ocazia lansării cărții sale „#Rezist”, unde a vorbit printre altele și despre „Crimele Revoluției Române”.

Grigore Cartianu își va lansa cărțile la Bacău, unde va vorbi despre “Crimele Revoluției Române”


Am participat la dezbaterea despre viitorul Europei cu Corina Crețu – comisar european pentru politică regională și Rovana Plumb – ministrul pentru fonduri europene, unde am adresat câte o întrebare pentru fiecare dintre cele două invitate.

Am adresat câte o întrebare Corinei Crețu și Rovanei Plumb

Am ieșit în stradă alături de ceilalți băcăuani pentru a vă transmise imagini în direct și a vă informa direct de la sursă, neprelucrat sau necenzurat.


Am făcut o analiză sintetizând informațiile de pe site-ul Camerei Deputaților pentru a vedea care sunt parlamentarii Opoziției care au lipsit de la votul final pe modificările Codurilor penale și de procedură penală propuse de PSD – UDMR – ALDE.

În urma acestui articol, eu și încă un coleg de proteste am fost executați de pe pagina Rezist în Bacău.

Articolul a înregistrat peste 13.000 de vizualizări.

Cine sunt deputații Opoziției care au lipsit de la votul final privind modificările codurilor penale și de procedură penală


Am transmis în direct de la locul avariei ce a întrerupt apa curentă din Bacău pentru aproape o săptămână.

https://urbanbacau.info/2018/07/18/chirilescu-tv-singura-massmedia-prezenta-la-locul-avariei-intreb/

Videoclipul a atins peste 174.000 de vizualizări și peste 2000 de distribuiri.


Am adresat o întrebare despre proiectul Autostrada Moldova fostului Prim-ministru al României, Dacian Cioloș.

Dorin Chirilescu în dialog cu Dacian Cioloș despre Autostrada Moldova


Am transmis în direct din Piața Victoriei imagini de la protestul din 10 august pentru băcăuanii de acasă, unde am fost gazați și bruscați de jandarmi.

Spre dimineață, am ajuns cu imagini de la protest chiar în platoul Realității TV, în direct cu Rareș Bogdan. Îi mulțumesc pentru încrederea acordată.


Ah, acum am realizat că am scris din nou, prea mult 🙂 Restul activităților sunt pe pagina și contul de facebook.

Îți mulțumesc pentru răbdarea cu care ai citit până aici și îți doresc un 2019 excepțional.

La mulți ani!

 

Dorin Chirilescu

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.