„Street food festival” – un eveniment reușit

Apucai și eu într-un final să ajung prin parcul Cancicov la „festivalul de mâncare în stradă” cum l-ai putea traduce mot-a-mot și vă spun că e ceva interesant legat de acest eveniment.

Incredientul secret, sarea din bucate cum s-ar zice, ar fi chiar băcăuanii.

M-am uitat în stânga, m-am uitat și în dreapta și am văzut tonete cochet amenajate, cu mâncăruri nu prea ieftine dar gustoase și majoritatea deosebite față de meniul pe care-l întâlnim la tot colțul, ai parte chiar și de cinema în aer liber, ceea ce e chiar mișto, dar ce mi-a sărit în ochi a fost atmosfera.

Chiar discutam cu niște prieteni și toți erau uimiți ca și mine de calitatea celor care au participat și continuă pe durata acestui festival.

Oameni frumoși, ce stau la cozi în mod civilizat, ce mănâncă și aruncă resturile la coșul de gunoi, ce se comportă exact ca cei din Ardeal sau de mai la vest de ei.

Asta a fost practic și motivul pentru care am decis să mai scriu niște rânduri…

Băcăuanii sunt frumoși și civilizați, iar asta nu mă face decât să mă gândesc iar de două ori dacă să părăsesc sau nu orașul nostru.

Pentru câteva zile am văzut oameni relaxați, ce gustă noi sortimente culinare, ce se comportă ca și cum ar fi în vest și tind să cred că avem mari șanse să depășim o condiție ce stă la baza fumului de mici, bere și manele.

Mi-a plăcut organizarea și sper ca asemenea evenimente să mai vedem pentru că realizez că acei oameni pe care i-am văzut în seara asta sunt neplimbați și nu din vina lor.

O seara faină prieteni și dați o fugă prin parc. Eu zic că merită.

Dorin Chirilescu

1 comment
  • Roxi
    9 septembrie 2017 at 07:19

    Si eu am rămas plăcut surprinsă de eveniment ! Curățenie si Civilizație ! Felicitări organizatorilor si băcăuanilor ! 🙂

    Reply

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.