Am trăit s-o văd și pe asta.

Am revenit după o pauză necesară, cu o răceală serioasă la plămâni după peste 11 zile de stat în stradă pentru normalitate în țara mea, să vă povestesc o întâmplare ce m-a șocat.

Acum 20 de minute, în timp ce mergeam spre supermarket să fac ultimele cumpărături, am auzit un pocnit de plastic și zgomote ciudate în dreptul unui autoturism ce parchează pe strada mea, probabil aparținând unui vecin de la scara de peste drum, deci am zis să îmi satisfac curiozitatea și să văd despre ce e vorba.

Ce credeți?

O ceată de vreo 8 câini de talie mare, rupeau „cu bătaia” un Golf VI ce părea că le-a greșit amarnic.

2 dintre ei s-au setat pe numărul de înmatriculare și pe suportul aferent, iar după ce au îndepărtat plăcuța metalică, se puseseră pe dezmembrat tot ce e plastic din bara din față.

Am făcut niște poze și i-am pus pe goană, bineînțeles după ce mi-au zis ceva de mamă printre dinți…gen…te-ndinți. Pentru cunoscători.

Am rămas mască. Voi ați mai văzut așa ceva?

Cu ce le-o fi greșit „mașina poporului neamț” nu știu, dar îmi aduc aminte de un mare filozof în viață numit Dinu, care șef fiind peste ăia care trebuie să adune lighioanele, că le pot spune așa la ce mari erau, lighioanele de pe străzi, mai ales că acum că e primăvară. umblă câte 7-8, de ți-e frică și să duci gunoiul,pe umărul căruia se plângea în ședința de Consiliu Local a municipiului Bacău că are salariul mic, vreo 1400 de lei parcă, și că avem nevoie de acea societate de servicii publice despre care Primarul Cosmin Necula ne spunea că va face minuni.

Avem societate, avem filozoful Dinu care ne explică pe facebook despre orice, dar nu despre faptul că doarme pe el și că nu își face treaba, avem și lighioanele care rup mașini plătind polițe ca racheții :)…

Nea Dinule, dacă nu ești în stare, fă-ți bagajele și dispari. Dacă era mașina mea, îți trimiteam factura prin poștă.

Nu mai adunați câinii sterilizați să faceți și voi un ban, luați-i pe ăștia care sunt evident NESTERILIZAȚI și agresivi și nu ne mai băgați poveștile alea cu adăposturile care vor de veni moteluri.

Băcăuanii sunt agresați pe străzi de aceste haite, iar voi ne explicați despre țevi și compoziția aliajului din care sunt făcute.

Dacă eram șeful vostru vă zburam de nu vă vedeați.

Între timp avem capitale dar condiții de oraș normal ba. Hai cu #schimbarea aia că parcă suntem în bancul cu armata și vestea bună și vestea rea.

Cea bună era că se schimbă șosetele, cea rea e că se schimbă între ele.

Pamflet nu?

Update:

La cererea publicului, postez și o informare pentru cei care doresc să își sterilizeze animalele pentru a evita situații în care sunt nevoiți să abandoneze animale sin cauza unor înmulțiri necontrolate:

Cu bine prieteni.

Dorin Chirilescu

2 comments
 • Ana
  13 august 2017 at 08:24

  Mai traiesti? De ce nu mai scrii?

  Reply
  • Dorin Chirilescu • Post Author •
   8 septembrie 2017 at 23:22

   Mi-am luat o pauză…dar revin 🙂

   Reply

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.