Peste 1000 de băcăuani au spus NU amnistiei și grațierii. Presa a scris că au fost 300.

foto: Bogdan Strugaru

Chiar așa a fost.

Peste 1000 de băcăuani au ieșit duminică, 22 ianuarie 2017, pentru a spune un NU hotărăt celor două ordonanțe de grațiere și modificarea codului penal, propuse de Guvernul Grindeanu așa, pe repede înainte, ordonanțe ce după părerea celor din stradă, aveau menirea de a avantaja anumite personaje din scena politică ce au avut și au probleme penale.

Sunt mândru că sunt concetățeanul unor oameni cărora le pasă de viitorul acestei țări și care reacționează atunci când politicul atacă din toate părțile structurile de forță ale acestui stat european.

Am spus bine atacuri, pentru că ceea ce se întâmplă în ultimele zile nu reprezintă decât un asalt organizat asupra justiției, serviciilor de informații și administrației prezidențiale, pentru a crea o presiune ce are interese bine definite în spate.

Nu spune nimeni din zona presei locale despre faptul că Bacăul a fost în primele 5 orașe din țară care s-au mobilizat împotriva aministiei și grațierii, așa că o spun eu, pentru că pot. Așa este, suntem în top 5!

Băcăuani de 10 au ieșit în stradă și au transmis un mesaj în mod pașnic, civilizat, alături de copii, familie, prieteni și rude.

Cred că a fost cel mai civilizat protest de până acum din Bacău.

Am decis să scriu despre eveniment intenționat după câteva zile, să dau o replică manipulării din partea unei părți a presei locale probabil aservite, ce spre stupoarea tuturor celor care au fost acolo, a raportat o prezență de doar 300 de băcăuani, care după spusele redactorului șef de la cotidianul Deșteptarea, pe blogul personal, NICI NU AU SCANDAT ÎMPOTRIVA GRAȚIERII, CI ÎMPOTRIVA PSD.

Mi-e cam lehamite cu comenzile astea politice, cu dezinformarea prin toate mijloacele, dar vă spun ceva:

I-am deranjat!

Noi, cei care am spus în cel mai pașnic mod că nu suntem de acord cu amnistia și grațierea și am cerut ca programul de guvernare să fie respectat, iar guvernul să se apuce de treabă pentru că avem nevoie de autostrăzi, salarii mai mari pentru bugetari, pensii mărite și alte promisiuni făcute în campanie, i-am surprins pe băieții din spatele butoanelor, care râdeau la ridicolul ce plana asupra ideii că am putea ieși să ne spunem părerea.

A doua seară am fost invitat la Tele 1 Bacău unde am continuat protestul, echipat cu o cască de protecție, explicând în mod clar motivele pentru care am ieșit în stradă și de asemenea expunând cu ordonanțele respective în față, cine ar putea fi o parte din beneficiarii unor asemenea măsuri ce sunt mai degrabă cu dedicație (Ion Iliescu, Călin Popescu Tăriceanu sau Viorel Hrebenciuc).

A fost cu mine și Patrocle, unul dintre cățeii Soroșiști, are a povestit în direct cum a „primit 30 de lei”, diurnă pentru căței:).

Aici se poate urmări și emisiunea:

Credem că aceste ordonanțe sunt mai degrabă cu dedicație și nu au menirea de a veni în ajutorul persoanelor de rând cu probleme cu legea.

În încheiere, vreau să menționez că acele vremuri în care manipularea din media locală era la cote maxime tind să apună, mai ales că tehnologia ne permite acum să filmăm în direct, să fotografiem și apoi să judecăm cu propiul creier dacă ceea ce se prezintă în spațiul public este real sau nu.

Vă invit să urmăriți filmări live de la eveniment, precum și poze ce spun multe despre realitatea acestui protest.

Evenimentul a fost anunțat aici:

https://www.facebook.com/events/244441332666622/

filmare live realizată de Iulian Pichiu

foto: Bogdan Strugaru
foto: Bogdan Strugaru

Cu respect,

Dorin Chirilescu

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.