Atenție la țepari! Escrocheria cu mașina de cusut Singer ajunge și în Bacău.

Uite ce am găsit pe cutia panoului electric din blocul în care locuiesc. (vezi foto de mai sus)

Mda, „băieții deștepți” continuă să păcălească românul dornic de venituri rapide și substanțiale cu o metodă destul de veche dar parțial cunoscută, astfel am decis să trag un semnal de alarmă pentru a fi vigilenți.

Dacă aș fi psiholog, probabil v-aș povesti cam ce element neuronal speculează pungașii pentru a atrage românul inocent în capcană, dar considerând lipsa de certificări în acest domeniu, mă opresc asupra unui mesaj simplu și succint:

În mare majoritate a cazurilor e țeapă!

Cum funcționează escrocheria?

Există două metode de înșelare a bunului cetățean dornic să își întărească veniturile peste noapte:

1.”Escrocii împânzesc oraşul cu afişe potrivit cărora un colecţionar german cumpără maşini Singer cu 40.000 de euro bucata. Dar respectivul achiziţionează doar maşini pereche, adică două bucăţi, la un preţ de 80.000 de euro. Dacă ai una singură, ţi se indică un număr de telefon, al altei persoane ce ar avea la rându-i o astfel de maşină. Acesta e dispus imediat să-ţi vândă maşina pentru doar 10.000 de euro. Adică, plăteşti 10.000, iei maşina şi ulterior le vinzi pe ambele cu 80.000 de euro. Singura problemă e că după ce faci achiziţia, colecţionarul german nu-ţi mai răspunde la telefon.”

Citeste mai mult aici: adev.ro/mkzqgx

2.”Colecționarul” Fritz dorește să cumpere vestita mașină, dar trebuie să fie sigur că e autentică, așa că îți solicită o expertiză tehnică ce poate autentifica originalitatea obiectului. Bineînțeles tot el îți și recomandă pe cineva din domeniu, care evident că e un complice. Astfel solicită sume ce ajung și până la 6000 de lei pentru un certificat de autenticitate ce nu reprezintă decât un fals.

Deci în concluzie, nu există colecționari germani dornici să achizitioneze mașini de cusut Singer, astfel evitați să virați sume de bani în conturi ale unor necunoscuți ce vă promit câștiguri ușoare.

Din experiența mea, atunci când sună prea bine să fie adevărat, chiar nu e adevărat.

O săptămână ușoară prieteni și nu uitați să vă avertizați prietenii și rudele!

Dorin Chirilescu

935198_10152664549408625_555446416_n

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.