Press trip…de Bruxelles

foto: Cosmin Necula – Profil facebook

Ei dragii mei, după ce s-a scris cam tot ce se putea scrie despre acest subiect, hop şi eu cu nişte concluzii mărunte sau puncte ce nu au fost atinse de ceilalti.

Acum o săptămână pleca la Bruxelles o delegaţie din Bacău formată din (Citez Cosmin Necula):

Cosmin Necula – candidat PSD la alegerile pentru Primăria Bacău,

Madalin Paraianu, Codrin Costan, Claudiu Ambrosie – viitori candidaţi pe lista de consilieri a PSD,

iar din partea presei:

Andreea Gavrila – „Desteptarea”,

Florin Popescu – „Ziarul de Bacău”,

Sonia Pavelescu – „Evenimentul de Iaşi”,

Lucian Bogdanel – „Bacău.net”,

Tudor Balaceanu – „I love Bacău”,

Cristian Ghinghes – „Kristofer.ro”

(După cum a explicat domnul Necula, toţi cei care s-au deplasat la Bruxelles au fost invitaţi personal de către dânsul şi au intrat pe locurile oferite de Europarlamentarul PSD Victor Negrescu prin fundaţia S&D Stânga Democratică. Am găsit ceva despre ei aici.. Lansare Stânga Democratică).

…delegaţie care a urmărit activitatea deputatului PSD de Bacău Cosmin Necula în demersul său de a prezenta proiectul  „…de dezvoltare a municipiului Bacău și a comunelor limitrofe ce intră în componența Zonei Metropolitane, proiect în cadrul căruia componenta europeană este esențială”.

Acum toate sunt bune şi frumoase dar nu prea a concluzionat nimeni că domnul Necula s-a dus la Bruxelles pentru ” pentru promovarea şi prezentarea intereselor municipiului Bacău la nivel european…la o dezbatere pe temă culturală 🙂

Ne așteaptă două zile pline promovând cultura și patrimoniul cultural românesc din Bacău și Gorj la Parlamentul…

Posted by Victor Negrescu on Sunday, March 13, 2016

Deci am plecat să vorbim despre mere la o discuţie despre pere…

Poză de pe pagina Europarlamentarului PSD Negrescu despre eveniment

Am avut ocazia să arunc un ochi pe proiectul prezentat de domnul Necula, pe care l-am solicitat şi primit pe mail, şi pe care îl puteţi găsi accesând acest link: Prezentare-Necula-RO, astfel trec în revistă scurt câteva concluzii:

1.Trecerea în revistă a poziţionării geografice şi câteva detalii despre Bacău  (e bine să ştie şi europenii pe unde suntem pe hartă)

2. Modernizarea Aeroportului Bacău…pam pam… Pai nu se chinuie domnul Benea de ani buni să tot modernizeze aeroportul, suntem la a doua tentativă după marele eşec cu Blueair, iar Consiliul Judeţean nu e PSD? Probabil domnul Necula a găsit modalitatea în care să îl convingă în sfârşit pe domnul Dragoş Benea să lucreze şi pentru noi 🙂 obiective2

3. Modernizare Infrastructură rutieră– Ia uite ce ne spune domnul deputat la capitolul legat de infrastructură…”Masterplanul General pe Transporturi (mai 2015)     prevede construirea pe exerciţiul bugetar 2014-2020… a autostrăzii Bacău – Paşcani, cu legătură spre Iaşi şi Târgu Neamţ…”

Păi dacă ne onora cu prezenţa la dezbaterea pe tema Autostrăzii Moldova la care personal l-am invitat, domnul deputat afla că Masterplanul pe Transport a suferit modificări, iar tronsonul Bacău – Paşcani a fost eliminat complet 🙂

Aici mă gândesc că poate l-ar fi putut ajuta domnul deputat PSD Lucian Şova care e membru în comisia de Infrastructură şi Transport în Camera Deputaţilor.

Click pentru masterplan iunie 2015

P.S. Domnule deputat, încă aveţi timp să faceţi interpelări sau declaraţii politice pe tema autostrăzii Bacău – Braşov.

obiective3

4.Uite totuşi o temă legată de subiectul dezbaterii, dar care nu prea aparţine PSD-ului… THEATERSTOCK 🙂 S-o fi sucit madam Sigartău? 🙂 Acum tot respectul pentru activităţile culturale, dar sper că nu mergem cu acelaşi trend de cheltuire a banului public ce se lasă cu dosare, că ajungem de unde am plecat. Interesantă totuşi continuitatea în idei şi proiecte…

obiective 4

Ştiu, scriu cam mult.

Domnul deputat s-a mai întâlnit şi cu 3 europarlamentari, unul britanic, unul italian şi unul grec, cu care a întreţinut nişte discuţii legate de posibile vizite comune şi întâlniri cu comunităţile de români din ţările fiecăruia, dar şi despre cooperarea privind prezența strategică a Bacăului pe dimensiunea relației România – NATO.

Discuţii da? Adică nimic concret, niciun plan stabilit sau vreo dată concretă de întâlnire.

Concluzionez cu faptul că ideea nu e rea, poate aşa mai aud de noi şi europenii la ştaif, doar că e clar o acţiune de imagine care nu are finalitate concretă. Totuşi e un pas spre Bruxelles. Facem şi noi ceva pe viitor cu rata aia de absorbţie de fonduri europene sau modalitatea de gestiune a lor care ne scoate din buzunar banii pentru că nu suntem în stare să terminăm proiectele în termen?

Cu bine,

Dorin Chirilescu

1 comment
  • Bianca
    22 martie 2016 at 08:57

    Adica toata presa a scris frumos despre asta si numai tu ai observat erorile ? Dorin, imi place din ce in ce mai mult ce faci pe blogul tau!

    Reply

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.