Pâine şi circ în Consiliul Local Bacău

Astăzi 15.01.2016 a avut loc prima şedinţă de Consiliu Local din acest an, şi nu a fost una ordinară ci chiar extraordinară şi la propriu cât şi la figurat.

Consilierii locali au votat în unanimitate înlocuirea viceprimarului Vasile Tescaru, demisionar din 08.01.2016, cu Ilie Bârzu, consilier local de carieră trecut prin PSD şi PNL.

Acum vin şi picanteriile…

Din scurta discuţie cu domnul Vasile Tescaru am tras concluzia tristă că în accepţiunea dumnealui nu există proiecte derulate pe fonduri europene care să scape de riscul pierderii acestor fonduri datorită nerespectării termenului de execuţie, chiar şi în situaţia în care caietul de sarcini e întocmit în aşa fel încât să asigure o minimă garantare din partea executantului că acesta va respecta condiţiile impuse.

Nu sunt de acord. Personal cred că dacă un caiet de sarcini e elaborat aşa cum trebuie, cu responsabilitate, el va include clauze care îl pot determina pe contractant să raspundă penal şi material în cazul nerespectării acestuia. Trebuie doar să vrem şi să existe o responsabilitate din partea cuiva.

Banii se pierd şi cine răspunde? Tot băcăuanii platesc.

Mă frapează uşurinţa cu care trecem peste faptul că tocmai am pierdut 10 milioane de euro din fonduri europene datorită nerespectării termenelor de execuţie, bani care vor trebui restituiţi din banii noştri, ai cetăţenilor.

Cam simplu nu? Ei decid pentru noi, iar în final tot noi plătim greşelile lor.

Las’ că merge şi-aşa!

Şedinţa nu a fost lipsită de intervenţii acide din partea UNPR, partidul ce reprezintă opoziţia în CL Bacău, intervenţii care au fost cel puţin apă de ploaie în contextul în care deşi au fost poziţii împotriva propunerii, toţi consilierii au votat în unanimitate în favoarea noului vice-primar.

Pe bune că  m-au surprins, şi nu e prima dată. Unele voci spun ca ar fi fost o strategie, eu spun că se întâmplă deja de ceva timp. Oricum am ajuns la concluzia că fac parte dintr-o categorie pe cale de dispariţie, a celor care încă mai cred că în politică trebuie să ai o poziţie verticală şi dacă iei o poziţie, ti-o şi asumi.

Aveţi aici şi înregistrarea video în care domnul Cristi Manolache, lider de grup al consilierilor UNPR se declară dezamăgit şi constată că unica propunere (Ilie Bârzu) este un personaj care se perindă de ceva timp prin funcţiile de administraţie ale acestui oraş, acesta facând parte atat din PSD cât şi PNL pe parcursul carierei sale politice.

Imediat după intervenţia sa, care a fost una chiar bună, surpriza e mare, Ilie Bârzu primeşte votul unanim.

Toţi cei 20 de consilieri locali votează în favoarea noului viceprimar al municipiului Bacău, vorba aia „La vremuri noi, tot noi.”

Tot în aceeaşi şedinţă aflăm de la viceprimarul Radu Ababei faptul că astăzi 15.01.2016 s-a efectuat recepţia pentru lucrările de modernizare ale străzii Mioriţei.

Vă las pe dumneavoastră să stabiliţi dacă lucrările au fost finalizate cu succes.

Concluzia dură e că nu se mai poate aşa. Avem nevoie de oameni noi!

Sper să înteleagă şi ei faptul că circul, mimatul democraţiei şi dosarele penale nu fac decât să alunge soarele din viaţa băcăuanilor plătitori de taxe şi impozite şi să ne urce din ce în ce mai sus în topul celor mai corupte oraşe din România.

Suntem la un loc distranţă de podium!

P.S. 3 persoane au venit la şedinţă imbrăcate cu tricouri ce purtau inscripţia DNA. O fi o premoniţie?

Cu bine.

2 comments

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.