Promovăm Bacăul în Europa! Bloggerul Dorin Chirilescu menționat în presa germană…

Iată că protestele din Bacău și din toată țara nu au rămas fără ecou, așa cum se sugera „armata de postaci” a partidului roșu, iar atitudinea românilor curajoși, ce au înfruntat temperaturile cu mult sub minus în grade celsius, este menționată de presa internațională, ceea ce demonstrează că ne facem auziți.

Vă spun cu bucurie că iată, undeva în Germania, cineva a citit și despre un oraș din România numit Bacău, cât și despre un blogger, participant neobosit la protestele împotriva atacurilor repetate asupra justiției, orchestrate de PSD. (Dorin Chirilescu)

Ost Journal” este o revistă de cultură politică din Germania, ce are ca scop sporirea conştientizării problemelor de interes politic din Europa Centrală şi de Est în spaţiul vorbitor de limba germană.

În articolul cu titlul tradus „Sunt toţi corupţi? Ce cred tinerii români despre lupta pentru putere din guvern?” apare menționat și băcăuanul nostru Dorin Chirilescu, care descrie în câteva rânduri, contextul politic actual și necesitatea continuării mișcării de rezistență împotriva corupților din conducerea țării:

Strada trebuie să păstreze presiunea asupra guvernului

România este într-o criză politică fără precedent după o guvernare ineficientă, practicată de alianța PSD, ALDE și UDMR. Critica adusa social-democraţilor este înderptăţită însă consider că e necesar să menționăm și celelalte partide din această alianță ce pare a fi împotriva românilor, deoarece fără contribuția acestor două formațiuni politice(ALDE și UDMR), PSD nu ar fi avut posibilitatea de a înainta celebrele modificări ale legilor justiției și codurilor penale în Parlament, acestea asigurând majoritatea necesară adoptării acestora în cele două camere decizionale.

Demisia lui Mihai Tudose a demonstrat că aripa reformatoare a PSD nu este destul de puternică pentru a opri asaltul grupului Liviu Dragnea asupra justiției cu orice cost, iar participarea acestuia la CEX-ul de astăzi scoate în evidență puterea de influență ce descurajează orice dizidență, exercitată de Liviu Dragnea în forurile superioare ale partidului.

Protestele par a fi singura armă de apărare a românilor ce conștientizează impactul măsurilor PSD asupra economiei, justiției și relațiilor internaționale atât de importante.

Calitatea participanților la aceste manifestări precum și rezistența sau determinarea cu care aceștia continuă să iasă în stradă, să își exprime liber punctul de vedere în legătură cu măsurile PSD, demonstrează că România este în mijlocul unei transformări inevitabile a societății civile. Oamenii se informează, conștientizează impactul măsurilor fără precedent și ies în stradă pentru a-și exprima dezacordul și îngrijorarea legată de viitorul lor.

Am participat la proteste atât în orașul meu, Bacău, cât și la București,  în februarie 2017 și 20 ianuarie 2018 și pot să vă spun că energia oamenilor din jur, prezenți la manifestații, îmi inspiră încredere că mai avem o șansă de schimbare în bine. Oameni frumoși, din toate categoriile sociale sau profesionale, mămici cu copii, prieteni sau vecini, au ieșit împreună să transmită un mesaj clar: “Așa nu se mai poate”, “Nu vrem să fim o nație de hoți”.

Dorin Chirilescu este un blogger activ iar postările sale se referă la aspecte politice de actualitate ale  României şi ale municipiului Bacău. Pe bloggul său a avut Interviuri cu fostul preşedinte Traian Băsescu dar şi cu fostul premier Dacian Cioloş.”

În același articol mai sunt menționați alți doi tineri români îngrijorați de direcția în care se îndreaptă țara noastră din punct de vedere politic:

„Loialitate faţă de partid sau faţă de ţară?

Pentru mine este de neacceptat că acum doar şase luni premierul de atunci, Sorin Grindeanu a fost dat  jos de propriul partid – PSD. În doar câteva luni eşuează doi prim-miniştrii din acelaşi motiv: liderul de Partid, Liviu Dragnea nu îi mai dorea la cârma ţării.

Liviu Dragnea o apreciază pe doamna Viorica  Dăncilă pentru onestitate şi loialitate. Se pune doar întrebare, onestitate şi loialitate faţă de partid sau faţă de ţară?

Preşedintele Klaus Iohannis a stat în faţa unei decizii dificile, să accepte propunerea PSD şi să o numească pe Viorica Dăncilă în funcţia de prim-ministru, chiar dacă acest al treilea guvern riscă să eşueze la fel ca predecesoarele, sau să respingă această propunere şi prin aceasta, să rişte o criză politică ce ar fi destabilizat ţara şi mai mult.”

Ana-Maria Lupăşteanu studiază istorie la Universitatea Alexandru Ioan Cuza in Iaşi iar în prezent absolvă un semestru Erasmus la Universitatea Johannes Gutenberg din Mainz.

„PSD vrea să îşi pună membrii de partid la adăpost faţa justiţiei

Luni, 15 ianuarie, prim-ministrul României Mihai Tudose și-a anunțat demisia. Ceea ce este inexplicabil este faptul că pe 29 Iunie 2017, doar acum șase luni, prim-ministrul din acel moment Sorin Grindeanu face același anunț. În doar câteva luni două guverne eșuează în România, iar singurul lucru comun este Partidul Social Democrat.

Noua propunere pentru prim-ministru din partea PSD este Viorcia Dancila, un europarlamentar a carei calități sunt, confrom lui Liviu Dragnea, președintele PSD, loialitatea și supunerea.

Președintele Klaus Iohannis este pus în fața unei situații dificile, fie să accepte propunerea PSD și de a o numi pe Viorica Dăncila prim-ministru, conștient de faptul că șansele ca și al treilea guvern să eșueze, fie să nu o accepte și să riște să creeze o criză politică, ce va destabiliza și mai mult țara.”

Paul Adrian Crăciun este absolvent de ştiinţe politice şi lucrează ca producător video pentru o agenţie de publicitate din Bucureşti. În acelaşi timp este un membru activ al societăţii civile.

Articolul poate fi citit în întregime accesând linkul:

http://www.ost-journal.de/was-denken-junge-rumaenen-ueber-das-chaos-in-der-regierung/

Articol scris de Teodor Avădani

7 comments
 • RoxanaB
  5 februarie 2018 at 08:05

  Felicitari!!! Uite ca asa se mai aude ceva si despre orasul nostru peste hotare. Bravos.

  Reply
 • Georgeta
  5 februarie 2018 at 17:00

  Bravo!! Avem încredere în voi cei tineri!

  Reply
 • Tofanel
  6 februarie 2018 at 08:52

  Bravo Bacău, bravo băcăuanii mei!

  Reply
 • Costel DM
  6 februarie 2018 at 08:55

  Felicitari domnule Chirilescu.Avem nevoie de oameni ca dumneata.

  Reply
 • Razvan
  6 februarie 2018 at 15:27

  Felicitari!!! Suna bine!!

  Reply
 • Dan
  6 martie 2020 at 19:23

  Felicitari Dorine!

  Reply
  • Dorin Chirilescu
   6 martie 2020 at 21:10

   Mulțumesc!

   Reply

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.