Președintele Iohannis ar putea efectua transferurile anului

Da, cred că ar putea fi considerate transferurile anului, dacă nu chiar începutul unei reconstituiri a scării de valori din România.

Primul transfer pe care Președintele Iohannis ar putea să îl efectueze este concretizat prin retragerea „Ordinului Steaua României” în grad de ofițer pe care Gabriella Firea (primarul Capitalei) îl deține încă din anul 2000, pentru a-l acorda lui Cătălin Tolontan.

Să ne înțelegem, nu sunt fan al trustului media made by Voiculescu, dar omulețul asta, care în general scrie despre sport, cu informații numai el știe de unde, dar chiar și așa, a adus în spațiul public un subiect ce cu siguranță A SALVAT MII DE VIEȚI.

Ce a făcut pentru români Gabi Firea?

M-am săturat să văd asemenea cadouri acordate de șefi de stat fără un minim respect pentru populația acestei țări și fără a ține cont de niște criterii de bun simț…

Uite ce scria „Evenimentul Zilei” acum ceva timp:

„Luate la bani mărunţi, distincţiile sunt încă forme fără fond, fiindcă ele ar trebui să fie – şi nu sunt – simbolul cinstei şi onoarei de care un cetăţean cu merite ar trebui să se bucure în rândul concetăţenilor.”

Un al doilea transfer ar putea fi retragerea aceluiași ordin (de mă apucă nervii numai când îl rostesc) – „Steaua Romaniei” acordat dnei Adela Lorenda Popescu, atenție – secretara lui Gabriel Oprea, în prezent Adela Loredana Neagu în urma

secretaradecorata

căsătoriei, care, conform http://psnews.ro/secretara-lui-gabi-oprea-a-fost-decorata-cu-ordinul-steaua-romaniei-88824/ a obținut și doctoratul cu o lucrare sub coordonarea lui Gabriel Oprea, asupra căreia există suspiciuni de plagiat, și acordarea acestei distincții doamnei doctor Camelia Roiu de la Spitalul de Arși din București care A AVUT CURAJUL DE A ÎNFRUNTA UN SISTEM PROFUND CORUPT ȘI A DAT PUBLICITĂȚII ACEA FILMARE care prezintă realitatea din acel spital.

Filmarea e aici, dar atenție, vă poate afecta emoțional: https://vimeo.com/174532090

Așa că domnule Președinte Iohannis, mingea e la dvs.

Haideți să transmitem un semnal clar corupției din sistemul medical ce ucide români, și să schimbăm criteriile ce stau la baza acordării acestor distincții  – „Steaua României” – acestea urmând a fi acordate românilor adevărați, care prin acțiunile lor aduc un bine societății în care trăim.

Știu, scriu cam mult, așa că închei cu rugămintea să punem patriotismul înaintea intereselor personale sau de grup.

Decorațiile alea trebuie să aibă valoare sentimentală și să producă respect în rândul comunității.

Deocamdată ne produc doar jenă atunci când sunt acordate unor persoane nedemne de ele. Au ajuns ca și doctoratele, niște trofee de pus pe perete, fără acoperire în ceea ce privește efortul depus pentru a le obține.

A și apropo de noul scandal de la Spitalul de Arși, daca eram în altă țară europeană probabil vedeam medici sau directori de spitale zburați din funcții și înfundând pușcaria. La noi e mai lejer, ne dăm cu părerea și trecem peste.

Chiar nu răspunde nimeni?

(Acest articol este un pamflet și trebuie tratat ca atare)

#respectpentrunoi

#coruptiaucide

Cu bine,

Dorin Chirilescu

935198_10152664549408625_555446416_n

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.